Les noves ulleres d’Apple i la seva arriscada estratègia de màrqueting

Apple Vision Pro

Aquesta setmana Apple ha presentat Apple Vision Pro, un ordinador en forma d’ulleres de realitat augmentada. Amb elles pots veure, escoltar i interactuar amb contingut digital en 3D en poder utilitzar els teus ulls, mans i veu per controlar les diferents funcions. Per exemple podràs capturar vídeos, fotos, veure pel·lícules, sèries, jocs o fer videotrucades com si estigués de forma física. A més, el so d’aquest nou dispositiu promet ser de gran qualitat, igual que el seu vídeo.

Aquí us deixem un petit vídeo d’aquest nou dispositiu:

Preu i disponibilitat

Aquestes ulleres de realitat augmentada estaran disponibles a partir de l’any que ve per un preu inicial de 3.500 dòlars, sí exactament 3.500 dòlars, així que no seran accessibles per a tothom.

Apple i les tipologies d’estratègies competitives

En màrqueting, una estratègia competitiva és aquella que permet mantenir una supremacia en termes econòmics al llarg d’un temps davant dels teus competidors. Cada projecte decideix quin és el seu avantatge competitiu sobre la base dels seus recursos i capacitats, és a dir, l’habilitat que té per coordinar els recursos i aplicar-los a la productivitat.

A priori, podríem dir que l’avantatge competitiu dApple i el seu Apple Vision Pro és l’estratègia competitiva basada en la diferenciació d’un producte ja que:

  • Basa la seva estratègia en les característiques superiors i úniques del producte com la qualitat, el disseny, la tecnologia o l’exclusivitat.
  • A més, basa la seva estratègia en la potenciació de la seva imatge de marca a través d’estratègies de màrqueting.
  • El producte és percebut pels consumidors com un objecte que els aporta valor.

En altres paraules, Apple basa la seva estratègia en què ofereix un producte únic i millor al de la seva competència, aportant valor als seus clients i cobrir les seves necessitats. A més, es recolza en el poder de la seva marca per demostrar que el producte és millor que el que ofereixen els seus competidors. Per totes aquestes raons, augmenta el preu per justificar-ne l’alt valor. Altres marques que per exemple fan això solen ser les d’automòbils com Alston Martin, Bugatti o Ferrari, on pagues un preu superior pel gran valor del producte, les seves característiques i la força de la seva marca.

Apple Vision Pro
La visió que prometen les noves Apple Vision Pro

Errors d’estratègia de màrqueting

Ara la pregunta és, són tan altes les prestacions del nou dispositiu d’Apple i són tan demandades pel seu públic objectiu que es poden permetre vendre el dispositiu a 3.500 dòlars les ulleres més econòmiques?

Pot passar que encara que s’incrementi el preu del producte el valor percebut pels clients sigui o bé estàndard comparat amb altres ulleres de realitat virtual o bé el seu valor sigui percebut com a baix. En qualsevol dels dos casos, el resultat serà una estratègia nefasta.

Incrementar el preu però sense augmentar el valor percebut pels compradors és una estratègia molt arriscada que només pot ser reeixida en cas que hi hagi una única empresa que sigui monopolista i que estigui protegida per lleis o hi hagi barreres d’entrades per a altres competidors. En circumstàncies competitives, amb gegants de la telefonia com ara Samsung o Huawei, aquesta estratègia està destinada al fracàs.

I tu què creus que passarà amb aquest nou producte d’Apple?

Continguts

Apple Vision Pro
Compartir a: